Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN POSLE POŽARA NA USKRS "Ponovo ćemo izgraditi crkvu"

Jedan dan nakon požara u kome je do temelja izgorela Saborna crkva "Svetog Save" u Njujorku, vernici su se okupili ispred urušenog zdanja.

Njujorški pravoslavci palili su cveće na asfaltu ispred svetinje izgorele na Uskrs, a starešina crkve, otac Đokan Majstorović održao je opelo.

Potresne fotografije ruševina crkve objavljene su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Fejsbuku, uz reči "Ponovo ćemo sagraditi crkvu!"

SVE IZGORELO, OSTALI SAMO ZIDOVI Srpsku crkvu u Njujorku na Uskrs uništio veliki požar

Saborna crkva "Svetog Save" do temelja je izgorela na Uskrs. Požar je počeo nešto pre 19 časova, samo pola sata nakon što je 700 vernika, koji su bili na uskršnjoj službi napustilo crkvu.

Uzrok požara još nije utvrđen. Gradski čelnici tvrde da za požar nije kriv ljudski fator, dok su ga njujorški vatrogasci nazvali "sumnjivim", kako su preneli američki mediji.

Otac Đokan Majstorović, starešina crkve, za "Blic" je ispričao da se sve desilo jako brzo, a da je požar gašen satima. Dodao je i da smatra da niko od ludi iz crkve ne može da se krivi za ovu nesreću.

DETALJI USKRŠNJEG POŽARA Starešina izgorele crkve za "Blic": Detektivi istražuju uzrok, nadam se da će nam osiguranje pokriti štetu

- Mi smo posle uskršnje službe otišli kućama i tvrdim da smo sve uradili kako treba - rekao je on juče za "Blic" i potvrdio da je jedna osoba povređena u požaru, ali da su u pitanju bile lakše povrede.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Konzulat u Njujorku: Upućena nota Stejt departmentu, požar u crkvi nije podmetnut

Izvor: RTS, 03.Maj.2016

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, nije podmetnut, rekla je za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković posle večerašnjeg razgovora sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blazijom. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.