Kon: Maska zamenjuje vanredno stanje i policijski čas

Izvor: B92, 16.Okt.2020, 22:10

Kon: Maska zamenjuje vanredno stanje i policijski čas

Dr Predrag Kon kaže da merama jeste suzbijen drugi talas koronavirusa u Srbiji, ali navodi da sada "maska zamenjuje vanredno stanje i policijski čas".

"Ono što jeste sigurno - u sprovođenju mera ne verujem da smo iznad okolnih zemalja, bez obzira što smo sa merama suzbili drugi talas. Imamo sitaciju oko nas koja govori šta može da se dogodi", navodi na početku dr Kon.

Dodaje i da sada neće da se reaguje sa vanrednim stanjem, ali prema njegovim rečima "maska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenjuje vanredno stanje i policijski čas".

"Nek' se niko ne zavarava da je dobro ići i na otvorenom potpuno slobodno. Krizni štab je bio za nošenje maske na otvorenom, ali sprovodivost te mere nije moguća i to je jedini razlog zašto je ta mera prepopručena!, objašnjava.

Smatra da je neprijatnost nošenja maski manja od neprijatnosti koju izaziva koronavirus. Navodi i da se "više plašimo kazni nego smrti".

Na pitanje da li se zimski kovid razlikuje od letnjih, Kon navodi da nemamo nikakve dokaze.

"Imamo virus koji se relativno promenio", objašnjava on za RTS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"VIŠE SE PLAŠIMO KAZNI NEGO SMRTI!" Dr Predrag Kon o mogućnosti uvođenja vanrednog stanja u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020

Dr Predrag Kon navodi da "maska zamenjuje vanredno stanje i policijski čas"...- Ono što jeste sigurno, u sprovođenju mera ne verujem da smo iznad okolnih zemalja, bez obzira što smo sa merama suzbili drugi talas. Imamo sitaciju oko nas koja govori šta može da se dogodi -navodi na početku dr Kon...Dodaje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dr Kon: Maske trenutno zamenjuju VANREDNO STANJE

Izvor: Blic, 17.Okt.2020, 00:51

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da nošenje zaštitnih maski trenutno zamenjuje vanredno stanje i policijski čas, ističući da je "neprijatnost zbog korišćenja maski hiljadu puta manja od neprijatnosti obolevanja".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.