Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji odbornici brane boje stranaka u banjalučkoj skupštini

BANJALUKA – Nakon današnjeg objavljivana konačnih rezultata Centralne izborne komisije (CIK) BiH poznato je ko će sjediti u odborničkim klupama u banjalučkoj skupštini.

Od 31 odborničkih mandata najviše je osvojio SNSD 11, zatim slijede DNS, NDP po četiri, po tri su osvojili SP, PDP i SDS, Ujedinjena Srpska osvojila je dva mandata i jedan mandat pripao je predstavniku nacionalnih manjina.

Tako će SNSD u banjalučkoj skupštini predstavljati Srđan Amidžić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Momčilo Antonić, Nenad Grbić, Marinko Umičević, Nevena Todorović, Nenad Talić, Dragomir Batar, Zoran Popović, Draško Ilić, Draško Kremenović i Snježana Kutlešić-Stević.

Ispred DNS odbornici će biti Budimir Balaban, Nenad Šibarević, Boran Bosančić i Novo Grujić, dok će NDP predstvaljati Dragan Talić, Vladimir Mirošljević, Saša Lazić i Mirna Savić-Banjac.

Boje Socijalista braniće Milan Milaković, Darko Milošević i Mišo Kovačević.

Ispred SDS u odborničke klupe sješće Predrag Vulin, Aleksandar Petković i Ljubo Ninković, dok će PDP-ove uzdanice biti Zoran Talić, Draško Stanivuković i Tatjana Čičić-Odžaković.

U banjalučki parlament ulazi i Ujedinjena Srpska, koja je u oktobru po prvi put izašla na izbore jer je osnovana prije nepunu godinu dana. Kao odbornici prošli su Nenad Stevandić i Milenko Jaćimović.

Kao predstavnik nacionalnih manjina u skupštinu ulazi Saša Čudić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koji odbornici brane boje stranaka u banjalučkoj skupštini

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2016

BANJALUKA – Nakon današnjeg objavljivana konačnih rezultata Centralne izborne komisije (CIK) BiH poznato je ko će sjediti u odborničkim klupama u banjalučkoj skupštini...Od 31 odborničkog mandata najviše je osvojio SNSD 11, zatim slijede DNS, NDP po četiri, po tri su osvojili SP, PDP i SDS,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

PDP-u stolica koju su svi željeli u banjalučkoj skupštini

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2016, 09:26

BANJALUKA - Od 31 odborničkog mandata SNSD je dobio 11, umjesto očekivanih 12, dok je PDP-u pripao treći mandat koji je najviše ovoj partiji visio o koncu, a koji su svi priželjkivali...Prema jučerašnjim konačnim rezultatima CIK-a, vladajuća koalicija SNSD - SP - DNS u Skupštini grada imaće...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.