Banja Luka

Koji odbornici brane boje stranaka u banjalučkoj skupštini

Koji odbornici brane boje stranaka u banjalučkoj skupštini
Koji odbornici brane boje stranaka u banjalučkoj skupštini

BANJALUKA – Nakon današnjeg objavljivana konačnih rezultata Centralne izborne komisije (CIK) BiH poznato je ko će sjediti u odborničkim klupama u banjalučkoj skupštini.

Od 31 odborničkog mandata najviše je osvojio SNSD 11, zatim slijede DNS, NDP po četiri, po tri su osvojili SP, PDP i SDS, Ujedinjena Srpska osvojila je dva mandata i jedan mandat pripao je predstavniku nacionalnih manjina.

Tako će SNSD u banjalučkoj skupštini predstavljati Srđan Amidžić, Momčilo Antonić, Nenad Grbić, Marinko Umičević, Nevena Todorović, Nenad Talić, Dragomir Batar, Zoran Popović, Draško Ilić, Draško Kremenović i Snježana Kutlešić-Stević.

Ispred DNS odbornici će biti Budimir Balaban, Nenad Šibarević, Boran Bosančić i Novo Grujić, dok će NDP predstavljati Dragan Talić, Vladimir Mirošljević, Saša Lazić i Mirna Savić-Banjac.

Boje Socijalista braniće Milan Milaković, Darko Milošević i Mišo Kovačević.

Ispred SDS u odborničke klupe sješće Predrag Vulin, Aleksandar Petković i Ljubo Ninković, dok će PDP-ove uzdanice biti Zoran Talić, Draško Stanivuković i Tatjana Čičić-Odžaković.

U banjalučki parlament ulazi i Ujedinjena Srpska, koja je u oktobru po prvi put izašla na izbore jer je osnovana prije nepunu godinu dana. Kao odbornici prošli su Nenad Stevandić i Milenko Jaćimović.

Kao predstavnik nacionalnih manjina u skupštinu ulazi Saša Čudić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije