Kinezi napravili najveći multipilonski most na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2013, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi napravili najveći multipilonski most na svetu

Svaka čast Kinezima! U istočnoj Kini je pušten u promet most Đijasing-Šaosing, najveći multipilonski most na svetu, dugačak čak 10 kilometara!

Od Šaosinga do Šangaja ranije se putovalo oko tri sata; izgradnjom mosta duplo kraće

 

Pruža se preko zaliva Hangdžu u pokrajini Džeđijang. Izgradnja je trajala nešto duže od četiri godine, a čitav projekt je koštao 4 milijarde jena (oko milijardu dolara).

 

Vreme putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od Šaosinga do Šangaja, koje je iznosilo oko tri sata, njegovom izgradnjom je prepolovljeno.

Prvi putnici koji su imali prilike da putuju preko novog mosta veoma su zadovoljni. Među njima je i Sun Feng, koji se hvali da mu je za put do posla sada umesto sat vremena potrebno samo deset minuta.

Ovaj most je samo još jedan u nizu impresivnih i rekordnih građevinskih projekata koje je Kina ostvarila tokom proteklih godina. Među njima je i najduži pomorski most na svetu, 42 kilometara dug most preko zaliva Đijadžu, koji je izgrađen 2011. a takođe je završen za četiri godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.