Kineska vlada zabranila još jedan američki pretraživač

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Jan.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska vlada zabranila još jedan američki pretraživač

Microsoftov pretraživač Bing navodno je najnovija žrtva zabrane zapadnih internet platformi u Kini, prenose u četvrtak zapadni mediji.

Internet stranica Bing više nije dostupna u Kini, kao ni Google, Twitter, Youtube, Facebook, WhatsApp i drugi, a koji su zaključani iza takozvanog kineskog „Velikog Zaštitnog Zida“ (Great Firewall).

Izvori su rekli za Financial Times da je Bing zabranjen po >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nalogu kineske vlade. Drugi je izbor pak rekao da je kineska telekomunikaciona kompanija Unicom, potvrdila navode da je vlada naredila zabranu Binga.

Kineska vlada godinama sprovodi stroge kontrole na internetu, cenzurišući osetljiv sadržaj i blokirajući pristup stranim internet stranicama.

Najveća svetski pretraživač Google, napustio je Kinu 2010. godine no navodno pokušava da se vrati na kinesko tržište izradom cenzurisanog pretraživača.

Internet stranice mnogih udruženja za ljudska prava i novinskih organizacija poput New York Timesa i Wall Street Journala takođe su zabranjene u Kini.

Izvor: Hina
Pogledaj vesti o: Twiter,   Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Pretraživač Bing zabranjen u Kini

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2019

Microsoft pretraživač Bing navodno je najnovija žrtva zabrane zapadnjačkih internet platformi u Kini, prenose jutros zapadni mediji...Internet stranica Bing više nije dostupna u Kini, poput Google-a, Twitter-a, Youtube-a, Facebook-a, WhatsApp-a i drugih...Izvori su za "Financial times" rekli da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.