Kfor pojačava blokadu na putu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor pojačava blokadu na putu

ZVEČAN/ZUBIN POTOK -

Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora dopremili su danas oko 13 časova helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore na putu Banjska - Novi Pazar i potpuno blokirali taj putni pravac.

Ranije danas vojnici poljskog Kfora blokirali su ulaz u mesto Banjska i žitelji tog sela koji su hteli kućama ostali su na putu.

U Izvoru su načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji u razgovoru sa predstavnicima Kfora pokušavaju da reše problem nastao juče popodne.

Tada su pripadnici Kfora blokirali jedan od alternativnih putnih pravaca koji s Kosova vodi ka centralnoj Srbije zato što je tuda prolazila cisterna sa gorivom čija je nosivost bila veća od tri i po tone.

Kao odgovor na tu meru Kfora, Srbi su blokirali put koji od Banjske vodi ka administrativnoj liniji a kao znak upozorenja blokirali su na sat vremena i put Kosovska Mitrovica - Leposavić u mestu Rudare kod Zvečana.

Situacija na severu Kosova je mirna ali napeta i ono što brine ovdašnje žitelje je činjenica da se ne nazire rešenje nastalog problema.

Mirna noć - posle detonacije i rafala

Noć na severu Kosova protekla je mirno, a alternativni putni pravci koji sever pokrajine povezuju sa Novim Pazarom i dalje su u blokadi, javio je izveštač Tanjuga.

Meštani Izvora i Banjske noć su proveli na barikadama koje postavili na deonicama koje povezuju sever Kosova i Metohije sa Novim Pazarom kao odgovor na akciju vojnika Kfora koji su u subotu posle podne blokirali taj putni pravac.

Nešto pre ponoći u Zubinom Potoku se čula jaka detonacija i pucnji iz automatskog oružja, rekli su meštani izveštaču Tanjuga.

Eksplozija se čula u 23.40 minuta, kao i rafal iz automatskog oružja, a za sada nije poznata lokacija na kojoj je došlo do eksplozije i nema informacija da je bilo ko povređen.

Snage Kfora su i jutros prisutne na blokadi kod mesta Izvor, koju su u subotu postavili američki i marokanski vojnici onemogućivši prolazak cisternama sa naftom, kamionima sa drvima i oko 20 automobila iz pravca Novog Pazara.

Jutros se saobraćaj na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Raška odvija jednom kolovoznom trakom pošto su barikade u mestu Rudare delimično sklonjene.

Hoti: Ne zna se ko je pucao

Portparol Kosovske policije za regiona Mitrovice Besim Hoti izjavio je danas za FoNet da su pripadnici policije jutros obišli šest sela u opštini Zubin Potok, gde su se noćas, pola sata pre ponoći, čule detonacije i rafali, ali da još nije utvrđeno šta se desilo.

"Policajci iz Policijske stanice u Zubinom Potoku su jutros obilazili ta sela, ali nisu imali nikakvu prijavu od meštana o detonacijama. Poznato je da nema povređenih ni materijalne štete, a za sada nisu pronađeni ni očevidci. Policija nastavlja da radi na rasvetljavanju ovih slučajeva", rekao je Hoti.

Meštani Zubinog Potoka preneli su FoNetu da se noćas oko pola dvanaest na nekoliko mesta čula rafalna paljba, a zatim i snažne detonacije.

Oni navode se nekoliko detonacija čulo u blizini Ibra, u pravcu puta, ali da su dolazile i iz pravca jezera Gazivode i ulaza u Zubin Potok.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor pojačava blokadu na putu

Izvor: Blic, 04.Sep.2011

Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora dopremili su danas oko 13 časova helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore na putu Banjska - Novi Pazar i potpuno blokirali taj putni pravac...Ranije danas vojnici poljskog Kfora blokirali su ulaz u mesto Banjska i žitelji tog sela koji su hteli...

Nastavak na Blic...

Kfor pojačava blokadu na putu

Izvor: Beta, 04.Sep.2011

ZVEČAN, 4. septembra 2011. (Beta) - Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora dopremili su u nedelju helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore na putu Banjska - Novi Pazar i potpuno blokirali taj putni pravac...Ranije istog dana vojnici poljskog Kfora blokirali su ulaz u mesto Banjska...

Nastavak na Beta...

BILER NIJE GARANTOVAO BOGDANOVIĆU DEBLOKADU PUTA

Izvor: Kurir, 04.Sep.2011

ZVEČAN- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović sastao se danas sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom povodom blokade puta Banjska - Novi Pazar.

Nastavak na Kurir...

"Držati se dogovora s Kforom"

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 10:25

Beograd -- Nakon razgovora ministra za KiM Gorana Bogdanovića i predstavnika Kfora, uklonjen deo blokade puta Banjska -Novi Pazar. Dozvoljen prolaz automobilima...Pre toga, put je bio blokiran oko dvadeset četiri sata zbog pokušaja da na tom prelazu prođe cisterna sa gorivom čija je nosivost bila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.