Kapitalni projekat za bolje vodosnabdevanje u rumskoj i iriškoj opštini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2022, 09:38

Kapitalni projekat za bolje vodosnabdevanje u rumskoj i iriškoj opštini

Projekat koji ima za cilj unapređenje vodosnabdevanja u rumskoj i iriškoj opštini, planira se uz podršku Vlade AP Vojvodine, rečeno je na nedavno održanoj 63. sednici opštinskog veća Opštine Ruma. Reč je o izgradnji magistralnog cevovoda do crpne stanice Borkovac.

Kako bi se svim potrošačima u Rumi i Irigu obezbedio što kvalitetniji dotok vode, Opština Ruma pristupa izradi projektno - tehničke dokumentacije za izmeštanje magistralnog cevovoda do crpne stanice Borkovac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Postojeći cevovod koji se nalazi u naseljenom mestu biće izmešten.

Pokrajina je za tu namenu planirala 14,5 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 3,9 miliona dinara. Cilj je da novi magistalni cevovod ,koji je veoma značajan za obe sremske opštine, poboljša dotok vode do svih domaćinstava, a ujedno će i dežurne službe "Vodovoda" imati i lakši pristup cevovodu u slučaju eventualnih kvarova.

Samo u Opštini Irig na ovaj cevovod priključena su naselja, Vrdnik i Rivica. Novim magistralnim cevovodom obezbediće se nove količine vode, za sve potrošača za duži period. Magistralni cevovod će biti uključen u postojeći sistem vodosnabdevanja kao ključni deo Regionalnog vodovoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.