»Kako vidim Srbiju u budućnosti«, literarni konkurs za srednjoškolce

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Kako vidim Srbiju u budućnosti«, literarni konkurs za srednjoškolce

BANJALUKA - Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci i Republički pedagoški zavod Republike Srpske raspisali su Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika srednjih škola u Republici Srpskog na temu "Kako vidim Srbiju u budućnosti".

"Imajući na umu značaj 15. februara - Dana državnosti Republike Srbije, ne samo za građane Republike Srbije već i za srpski narod u cjelini, pozivamo učenike srednjih škola u Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpskoj da u literarnom radu izraze svoja osjećanja i razmišljanja o Republici Srbiji u budućnosti, u proznom tekstu koji neće biti duži od tri stranice", stoji u raspisu.

Konkurs je nagradnog karaktera. Posebna komisija će pregledati pristigle radove i odabrati deset najboljih radova čiji autori će biti nagrađeni, a njihova imena pročitana na  svečanosti obilježavanja Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara 2016. godine, u Banjaluci.

Učeničke literarne radove treba poslati na adresu: Generalni konzulat Republike Srbije, 78 000 Banjaluka, Vojvode Radomira Putnika 2, sa naznakom "Za konkurs". Na poleđinu svakog rada treba štampati ili zalijepiti popunjen prijavni list koji se nalazi OVDJE.

Rok za dostavu radova je 31. decembar 2015. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.