KANCELARIJA ZA KiM: Hitno da se utvrdi ko je počinio napad u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANCELARIJA ZA KiM: Hitno da se utvrdi ko je počinio napad u severnom delu Kosovske Mitrovice

Međuetnički incidenti nažalost sve učestaliji

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od nadležnih organa u pokrajini da hitno utvrde ko je počinilac napada na Bojana Staletovića u nacionalno mešovitom naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Bojan Staletović je sinoć povređen kada je na njega nasrnula grupa nasilnika, a indikativno je da je isti čovek i u aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove godine napadnut u Bošnjačkoj Mahali u etnički motivisanom incidentu, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Upozoravamo da incidenti ove vrste, osim nespokojstva Srba u Kosovskoj Mitrovici, mogu prouzrokovati nekontrolisanu eskalaciju međuetničkog nasilja, koja nije u interesu ni srpskih ni albanskih žitelja ovoga grada - navodi se u saopštenju.

Takođe se ukazuje da policija privođenjem počinilaca mora da pruži doprinos stvaranju bezbednog okruženja u Bošnjačkoj Mahali, gde su međuetnički incidenti nažalost sve učestaliji.

- Napad na Bojana Staletovića potvrđaje koliko su opravdana strahovanja i skepsa lokalnih organa vlasti u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi sa otvaranjem mosta preko Ibra i koliko je opasno insistirati na tome, a da se prethodno ne stvore adekvatni bezbednosni uslovi - ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.