Jovanov: Istraga u RBV govori di su naši novci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanov: Istraga u RBV govori "di su naši novci"

NOVI SAD -

Nova republička vlada pokazala je da je odlučna u borbi sa kriminalom i korupcijom, a uspeha u toj borbi neće biti ukoliko se detaljno ne pročešlja rad pokrajinskih javnih preduzeća, pokrajinskih fondova i posebno, Razvojne banke Vojvodine, izjavio je danas portparol pokrajinskog odbora DSS-a Milenko Jovanov.

"Verujem da će istraga pokazati koliko su se obogatili oni koji su u Vojvodini poslednjih 12 godina u samom vrhu vlasti", kazao je Jovanov na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za novinare.

On je izrazio uverenje da ćemo, kada to bude učinjeno, "automatski dobiti odgovor na pitanje 'di su naši novci' "i da će se "utvrditi da je novac završio upravo kod onih koji to pitanje najčešće postavljaju".

Portparol vojvođanskog DSS-a smatra da se "tolika prašina diže" oko odluke Ustavnog suda, koji je proglasio neustavnim pojedine odredbe Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, kako bi se svako ukazivanje na korupciju u vojvođanskoj vlasti moglo tumačiti kao napad na Vojvodinu.

Pokrajinski odbor DSS istrajaće na tome da se odredbe Statuta AP Vojvodine usaglase s Ustavom Srbije u skladu s odlukom Ustavnog suda, izjavio je Jovanov.

On je zamerio vladajućoj većini u pokrajini da ništa ne čini povodom usaglašavanja pokrajinskih akata (Zakona o nadležnostima AP Vojvodine i Statuta) s republičkim ustavom.

"Umesto da rade na usaglašavanju tih akata, na delu je opšta histerija i svakodnevno slušamo retoriku iz devedesetih godina, odnosno pominjanje ratova, frontova i internacionalizacija", rekao je Jovanov i dodao da treba postaviti pitanje "kome odgovara da nas vraća u najcrnji period početka 90-tih godina".

Ustavni sud Srbije je 10. jula doneo odluku prema kojoj pojedine odredbe, odnosno delovi odredbi ukupno 20 članova Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine nisu u saglasnosti s Ustavom i pokrenuo proceduru za ocenu ustavnosti i zakonitosti pokrajinskog Statuta.

Predlog kojim se osporava ukupno 25 odredbi Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, kao i ustavnost i zakonitost većine odredbi Statuta, podnelo je 30 poslanika Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije decembra 2009. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.