Jeziva scena na psihijatriji u Vršcu: Ubio je teču i brata, a sada ga našli OBEŠENOG u WC-u bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziva scena na psihijatriji u Vršcu: Ubio je teču i brata, a sada ga našli OBEŠENOG u WC-u bolnice

Miodrag (40) bio na lečenju zbog ubistva koje je učinio u septembru 2003. godine

Dvostruki ubica, Miodrag Ilić (40) obesio se kanapom 28. oktobra ove godine, u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Slavoljub Bakalović" u Vršcu.

Pročitajte i:

Kako saznajemo, Ilić se 28. oktobra obesio kanapom u toaletu bolnice, gde inače svi pacijenti odlaze sami.

Zaposleni ove ustanove pronašli su njegovo beživotno telo i o svemu obavestili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nadležne institucije.

Tanja Voskresenski, direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Slavoljub Bakalović" navodi da Ilić pre vešanja nije pokazivao nikakve naznake suicidnog rizika.

- O slučaju je obavešten Nadležni MUP, Više javno tuzilaštvo, nadležni Sud i Centar za socijalni rad. Takođe, obavljen je i komisijski unutrašnji nadzor u okviru ustanove - navodi Tanja Voskresenski.

Pre nego što je pravosnažnim rešenjem Višeg suda u Čačku, od 4. maja 2012. godine, Iliću odobren prebačaj u civilnu Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Slavoljub Bakalović" u Vršcu, ovaj dvostruki ubica bio je od 2003. do 2012. godine na psihijatrijskoj meri lečenja i čuvanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Inače, Ilić je bio na psihijatrijskoj meri lečenja zbog ubistva koje je učinio u septembru 2003. godine, kada je ubio svog teču Zorana Kostića (60) i brata Mirka (35) u Gornjem Milanovcu. Tada 26 - ogodišnji mladić, već duže vreme pre ubistva bio je u nervnom rastrojstvu i mislio je da će posle zločina 'postati veliki'.

On je tog, 8. septembra 2003. godine oko 17 sati, pozvonio na vrata kuće Zorana i Mirka Kostića u Takovskoj ulici 80 u centru Gornjeg Milanovca. Mirko je otvorio vrata, a Ilić je u njega ispalio tri hica, a potom otrčao do bifea 'Staklo komerca', osamdesetak metar udaljenom od kuće Kostića. Na terasi bifea, Zoran Kostić je sa prijateljem igrao karte. Ilić mu je prišao i s leđa u njega ispalio nekoliko hitaca. Posle drugog ubistva, Ilić je otišao u zgradu policije i predao se.

Kako se tada pisalo Ilić je u policiji rekao da je 'veliki' posle ubistva oca i sina Kostić.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija: "Netačne tvrdnje da se ubio u zatvoru"

Prvobitna informacija pojedinih medija bila je da se Ilić ubio u Okružnom zatvoru Pančevo - Odsek Vršac, međutim Uprava je to demantovala. Kako su objasnili, u pomenutom zatvoru Ilić nikada nije ni bio, a tamo čak ni nema osuđenika sa njegovim imenom i prezimenom na izdržavanju zatvorske kazne.

- U Okružnim zatvorima ne nalaze osuđenici sa višegodišnjim kaznama zatvora, neko lica lišena slobode kojima je izrečena mera pritvora i osuđenici sa kaznom zatvora do godinu dana - navode u Upravi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.