Jerevan: Ministar odbrane podneo ostavku; Iz Jermenije se u Nagorno-Karabah vratilo 4.400 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2020, 13:19

Jerevan: Ministar odbrane podneo ostavku; Iz Jermenije se u Nagorno-Karabah vratilo 4.400 ljudi

Ministar odbrane Jermenije David Tonojan podneo je danas ostavku, a na njegovo mesto će doći savetnik premijera Vagharšak Hartujunjan, saopštila je danas državna televizija, prenosi TAS S.

"David Tonojan je podneo ostavku, a glavni savetnik premijera Nikola Pašinjana će ga zameniti. On je već bio na čelu ministarstva odbrane pre 20 godina", navodi izvor agencije TAS S.

Tonojan je došao na ministarsko mesto u maju 2018, nakon političckih promena u zemlji, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre toga je bio ministar za vanredne situacije i zamenik ministra odbrane.

General Hartujunjan je bio ministar odbrane u periodu između 1999. i 2000. godine.

Iz Jermenije se u Nagorno-Karabah vratilo 4.400 ljudi

Oko 1.400 ljudi izbeglih iz svojih domova u Nagorno-Karabahu vratili su se kućama, pošto su neko vreme proveli u Jermeniji i njih čuvaju ruske mirovne snage, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako prenosi TAS S, na brifingu u Moksvi on je naveo da se dosad vratilo ukupno 4.400 ljudi.

"U četvrtak, 19. novembra, još 1.382 izbeglice su se vratile u Nagorno-Karabah sa teritorije Jermenije, u područja koja su pod kontrolom ruskih mirovnih snaga", rekao je Konašenkov.

On je dodao da "mirovne snage pomažu koliko mogu lokalnim vlastima da se život vrati u normalu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.