JOŠ JEDNA U NIZU UVREDA I LAŽI: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska povodom sramnih reči Aljbina Kurtija

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 22:14

JOŠ JEDNA U NIZU UVREDA I LAŽI: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska povodom sramnih reči Aljbina Kurtija

Nedavna izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Briselu o "služenju liturgija u Miloševićevim crkvama" još je jedna u nizu uvreda i laži kojima kosovske institucije krše osnovna verska prava Srpske pravoslavne crkve, saopštila je večeras Eparhija raško-prizrenska.

Eparhija je u objavi na Tviteru ocenila da njihovi odnosi i odnosi srpskih političkih tela na KiM sa institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kosovskih Albanaca nikada nisu bili toliko loši.

- To je dodatni razlog da međunarodna zajednica treba da zaštiti naš narod i Crkvu od diskriminatornog ponašanja i toksične retorike Prištine - poručila je Eparhija.

Недавна изјава г. Куртија у Бриселу о “служењу литургија у Милошевићевим црквама” још је једна у низу увреда и лажи којима косовске институције крше основна верска права СПЦ. Црква и земљиште на коме је она подигнута власништво су СПЦ по одлуци апелационог суда из 2017 у Приштини pic.twitter.com/lNynRCZoR0

— Рашкопризренска (@EparhijaKIM) June 16, 2021

Kako se navodi, crkva i zemljište na kome je ona podignuta vlasništvo su SPC po odluci Apelacionog suda iz 2017. godine u Prištini.

- Optuživanje SPC zbog služenja liturgije u Prištini uz najvulgarnije izjave i pretnje kao i skrnavljenje verskog objekta političkim grafitima, i to u prisustvu kosovske policije, dodatni su pokazatelji pravnog bezakonja u društvu u kome se ne poštuju ni verske slobode, ni sudske odluke - poručila je Eparhija raško-prizrenska.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Eparhija: Kurtijeva izjava još jedna u nizu uvreda i laži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021

Nedavna izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Briselu o "služenju liturgija u Miloševićevim crkvama" još je jedna u nizu uvreda i laži kojima kosovske institucije krše osnovna verska prava Srpske pravoslavne crkve, saopštila je večeras Eparhija raško-prizrenska...Eparhija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.