JEZIVA KOINCIDENCIJA: Požar u Novom Sadu izbio nedaleko od nekadašnje diskoteke u kojoj je izgorelo šest osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021, 20:54

JEZIVA KOINCIDENCIJA: Požar u Novom Sadu izbio nedaleko od nekadašnje diskoteke u kojoj je izgorelo šest osoba

Srbija i dalje pamti veliku tragediju u diskoteci Kontrast

Na uglu Kisačke i Partizanske ulice u Novom Sadu tokom večeri izbio je veliki požar, nedaleko od nekadašnje diskoteke "Kontrast"u kojoj su 2012. godine u požaru stradale tri devojke i tri mladića.

Ovu veliku tragediju, koja se dogodila 1. aprila 2012. godine, Srbija i dalje pamti. Tada je u novosadskoj diskoteci život izgubilo šestoro mladih ljudi usled požara koji je oko dva sata posle ponoći izbio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod bine zbog, kako je kasnije utvrđeno istragom, loših i preopterećenih elektroinstalacija.

U opštem metežu koji je tada nastao i činjenice da je iz diskoteke postojao samo jedan izlaz, živote su izgubili Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Marina Aničić (25) iz Čuruga, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Renato Vuković (20) iz Kikinde, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka i Marko Pavlović (29) iz Kragujevca.

Oni su stradali mahom od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu diskoteke gde su pokušali da se sakriju od vatrene stihije.

Podsetimo, za smrt šestoro mladih osuđeni su i do sada su uglavnom i odslužili zatvorske kazne vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.