Izraelski mediji pišu o tajnom sastanku Netanjahu - Salman - Pompeo

Izvor: VOA, 23.Nov.2020, 18:05

Izraelski mediji pišu o tajnom sastanku Netanjahu - Salman - Pompeo

Izraelski mediji preneli su da je premijer Benjamin Netanjahu u tajnosti posetio Saudijsku Arabiju u nedelju, kako bi razgovarao sa prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.  Prema navodima medija, u izraelskoj delegaciji bio je i Josi Koen, šef Mosada, nacionalne obaveštajne agencije. Mediji pišu da podaci o praćenju letova pokazuju da je privatni avion odleteo iz Tel Aviva za Neom u Saudijskoj Arabiji, i da se vratio nekoliko sati kasnije. Netanjahuova kancelarija nije objavila javno saopštenje o bilo kakvom putovanju.  Američki Stejt department nije uključio ili pomenuo Netanjahua u svom saopštenju u nedelju o Pompeovom susretu sa Mohamedom bin Salmanom, koji se odigrao u Neomu.  “Razgovarali su o potrebi da se zemlje Persijskog zaliva ujedine u susprotstavljanju agresivnom ponašanju Irana u regionu i potrebi da se postigne političko rešenje konflikta u Jemenu”, naveo je prvi zamenik portparola Kejl Braun.  Pompeo je posetio Izrael prošle nedelje i proslavio sa Netanjahuom nedavne sporazume o normalizaciji odnosa, koje je Izrael potpisao sa Bahreinom, Sudanom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pompeo je takođe pozvao Saudisjku Arabiju da normalizuje veze sa Izraelom.  SAD, Izrael i Saudijska Arabija takođe dele snažni zajednički interes da se suprottave Iranu. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Gardijan: Netanjahu na tajnom sastanku sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije

Izvor: RTS, 23.Nov.2020

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u tajnosti je u nedelju posetio Saudijsku Arabiju i sastao se s prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom i američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom koji se nalazi u službenoj poseti toj zalivskoj zemlji, prenosi "Gardijan". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.