Читај ми!

Gardijan: Netanjahu na tajnom sastanku sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u tajnosti je u nedelju posetio Saudijsku Arabiju i sastao se s prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom i američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom koji se nalazi u službenoj poseti toj zalivskoj zemlji, prenosi "Gardijan".

Upućeni izvor blizak kabinetu Benjamina Netanjahua tvrdi da su premijer Izraela i Josi Koen, prvi čovek izraelskog Mosada, odleteli avionom u grad Neom, u Saudijskoj Arabiji, gde su se u nedelju uveče susreli sa saudijskim princem prestolonaslednikom Bin Salmanom, koji je tu primio i američkog državnog sekretara Majka Pompea, piše Gardijan.

To bi, ukoliko se ova informacija potvrdi, bio prvi susret najviših zvaničnika iz ove dve zemlje.

Netanjahov kabinet nije odgovorio na zahteve da prokomentariše ove tvrdnje dok je ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije princ Faisal bin Farhan el Saud porekao da se održao sastanak sa Netanijahuom.

"Nije se dogodio takav sastanak. Jedini prisutni zvaničnici bili su američki i saudijski", napisao je na Tviteru El Saud.

Iako su Bahrein, Sudan i UAE uz posredovanje SAD postigli dogovor o normalizaciji odnosa sa Izraelom, Saudijska Arabija to još nije učinila.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво