Izrael zabranio premijeru slikanje sa vojnicima u kampanji

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael zabranio premijeru slikanje sa vojnicima u kampanji

Izraelski državni tužilac Aluf Avichai Mandelblit naložio je kandidatima za izbore da prestanu da koriste slike vojnika u predizbornim kampanjama.

Kako piše "The Times of Israel", odluka je doneta nakon žalbe protiv stranke premijera Benjamina Netanjahua.

Naime, izraelska opoziciona Laburistička partija podnela je žalbu protiv stranke Likud zbog slika premijera Benjamina Netanjahua u pratnji vojnika, rekavši da premijer "koristi vojnike kao figure u svojoj izbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanji".

"Zabranjeno je tokom 90 dana prije izbora koristiti vojsku u propagandne svrhe, posebno slike vojnika s premijerom", rekao je Mandelblit.

"The Times of Israel" navodi da se mišljenje generalnog pravobranioca odnosi na sve kandidate za izbore, ali da najviše utiče na materijale Netanjahuove kampanje koji i pored toga ostaje favorit za pobedu na aprilskim izborima.

Likud je branio pravo da koristi fotografije IDF-a sa premijerom i vršiocem dužnosti ministra odbrane, koji je pojačao posete trupama suočen sa snažnim izazovom od strane bivšeg šefa Generalštaba Izraelskih snaga odbrane Benjamina "Benija" Gantza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.