Ivo Sanader u sudnici: Zimi je hladnije nego leti

Izvor: Blic, 19.Dec.2013, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivo Sanader u sudnici: Zimi je hladnije nego leti

Poslednjeg dana suđenja u ovoj godini Ivo Sanader uputio je iznenađujuće pitanje bivšem predsedniku Sabora Luki Bebiću koji je svedočio o korupciji pri kupovini jedne zgrade za vladu: Sanader je, naime, upitao Bebića da li zna da je "zimi hladnije nego leti".

Suđenje nekadašnjem hrvatskom premijeru i ranijem lideru sada opozicione Hrvatske demokratske zajednice biće u zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno 15. januara.

Bebić je rekao da ništa nije znao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o prodaji zgrade u Planinskoj ulici, pri čemu je Sanader prema optužnici ,od HDZ-ovog poslanika Stjepana Filoća, navodno, primio 17 miliona kuna.

Ipak, Bebić se, kako je prenela agencija Hina, prisetio da je na stranačkom skupu u Karlovcu pre izbora 2007. godine Sanader pozvao neke saradnike povezane sa preduzećem "Hrvatske šume", koje je, kako je prethodno dogovoreno, trebalo da kupi pomenutu zgradu, ali je u međuvremenu od toga odustalo.

Inače, kada je u sudnicu ušao Sanader, Bebić ga je pozdravio i zapitao kako je, na šta je optuženi, kako je prenela RTL TV, odgovorio da je dobro.

Koju sekundu kasnije, međutim, Sanader se okrenuo Bebiću i tiho ga upitao: "Je l' ti znaš da je zimi hladnije nego liti?"

Inače, protiv Sanadera se u Hrvatskoj vodi više postupaka i on je već osuđen na 10 godina zatvora, nakon što je proglašen krivim za afere "Hipo" i primanje mita od mađarske kompanije MOL prilikom prodaje hrvatske naftne kompanije INA.

Tada je presuđeno i da nekadašnji premijer državi mora da vrati 3,5 miliona evra u roku od 15 dana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.