Ivana Španović sa zrenjaninskim osnovcima skakala u dalj, razlog je više nego dobar

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović sa zrenjaninskim osnovcima skakala u dalj, razlog je više nego dobar

Povećan broja uličnih pasa često može da predstavljati pretnju i to najviše po decu. Kako bi se broj pasa lutalica kontrolisao, potrebno ih je sterilisati.

U Zrenjaninu su nekada sterilizacije uličnih životinja bile besplatne, ali već više od godinu dana toga nema i broj uličnih pasa se primetno povećao. Aktivisti Udruženja za zaštitu životinja, zajedno sa Ivanom Španović, odlučili su da se, na kreativan način, pozabave ovim problemom.

Oni su organizovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenje u skokovima u dalj osnovnih škola. Ova manifestacija predstavlja početak velike kampanje koja se tiče bezbednosti dece.

Svi prisutni su svojim učešćenjem u kampanji “Skokovi za bezbednost” apelovali na društveni problem kompanijama i pojedincima da se uključe i doprinesu razvoju fonda za sterilizaciju pasa.

“Sterilizacijom se smanjuje broj uličnih pasa i njihova populacija, a svi znamo da kada se poveća ta populacija deca nisu bezbedna na ulicama. Mi koji brinemo o psima i brinemo i o deci i njihovoj bezbwednost. Mora da se uhvati sklad harmonije i ljudi i životinje pošto svi delimo isti životni prostor”, kaže Gorana Belić iz Udruženja za zaštitu životinja “Beta”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.