Imamoglu na korak od toga da osvoji Istanbul: Vodim za 20.000 glasova

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamoglu na korak od toga da osvoji Istanbul: "Vodim za 20.000 glasova"

Istanbul -- Ekrem Imamoglu, kandidat opozicione Republikanske narodne partije za gradonačelnika Istanbula, rekao je da je ponovno prebrojavanje glasova delimično okončano.

Ponovno brojanje glasova sa lokalnih izbora u najvećem turskom gradu pokazuje da je razlika između njega i Binalija Jildirima, kandidata Partije pravde i razvoja (AKP), i dalje oko 20.000 glasova, kaže Imamoglu, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Imamoglu je kazao da je ponovno prebrojavanje okončano u 9-10 administrativnih oblasti Istanbula.

Lider AKP je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Rojters podseća da je Vrhovni izborni savet Turske juče presudio u korist ponovnog prebrojavanja glasova u 18 od ukupno 39 administrativnih oblasti Istanbula.

Inicijalni rezultati izbora za gradonačelnike pokazali su da ĆP ima tesnu kontrolu nad dva najveća grada u Turskoj, Istanbulu i Ankari, što predstavlja snažan udarac Erdoganovoj AKP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JOŠ UVEK TRAJE BITKA ZA ISTANBUL Kandidat opozicije: Novo brojanje napola gotovo, VODIM za 20.000 glasova

Izvor: Blic, 04.Apr.2019

Ekrem Imamoglu, kandidat glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP) za gradonačelnika Istanbula, izjavio je danas da je ponovno prebrojavanje glasova sa lokalnih izbora u najvećem turskom gradu delimično okončano i da je razlika između njega i Binalija Jildirima, kandidata Partije pravde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.