ISCRPEO SAM REZERVOAR PRISTOJNIH ODGOVORA Vučić o Rezoluciji o Srbiji: Ako fon Kramon tako kaže, eto mene odmah

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 16:20

"ISCRPEO SAM REZERVOAR PRISTOJNIH ODGOVORA" Vučić o Rezoluciji o Srbiji: Ako fon Kramon tako kaže, eto mene odmah

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući ovu rezoluciju, prvo ironično čestitao Evropskom parlamentu, a onda rekao da nije prvi put da ovo čuje, te da je isto čuo od nemačkog kancelara Olafa Šolca uživo.

Poslanici Evropskog parlamenta danas su velikom većinom glasova usvojili Rezoluciju o Srbiji kojom se izražava podrška članstvu Srbije u EU, ali zvanični Beograd poziva da se hitno uskladi sa sankcijama koje je EU uvela protiv Rusije i Belorusije, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postavlja kao jedan od uslova za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.

Od Srbije i tzv. Kosova se, takođe, očekuje da potpišu sporazum o normalizaciji odnosa koji se zasniva na međusobnom priznanju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući ovu rezoluciju, prvo ironično čestitao Evropskom parlamentu, a onda rekao da nije prvi put da ovo čuje, te da je isto čuo od nemačkog kancelara Olafa Šolca uživo.

Na pitanje kako će Srbija odgovoriti na ove zahteve, Vučić kaže:

Lepo, pristojno i učtivo - nećemo. Može nešto pristojnije od toga? Ne pada nam na pamet da odgovaramo i nećemo da razmatramo. Ne mogu, iscrpeo sam rezervoar pristojnih odgovora na sve to.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Na pitanje da li će pristati na dijalog sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem, Vučić kaže:

- Hoću. Niko me nije ni zvao i ne vidim baš neki smisao dijaloga.

Novinarka je odgovorila da je izaslanica za Kosovo Viola fon Kramon rekla da očekuje Vučića i Kurtija na dijalogu.

- Mislio sam da treba Lajčak da me zove, ali ako fon Kramon kaže, eto mene odmah - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.