I zatvorenici čiste Donjeck, sukobi kod aerodroma

Izvor: RTS, 19.Sep.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I zatvorenici čiste Donjeck, sukobi kod aerodroma

Vlasti Donjecka, koji je pod kontrolom proruskih aktivista, organizovali su čišćenje grada nakon višemesečnog granatiranja. Sukobi oko aerodroma ne prestaju.

Na ulicama Donjecka je mirno, jer su proruski aktivisti organizovali čišćenje grada, u čemu im pomažu i zarobljenici, prenosi Tanjug.

Gradska skupština Donjecka je saopštila da je tokom noći u severnom delu grada poginula jedna osoba, jer sukobi oko aerodroma ne prestaju, a u tom delu se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i rezidencijalna zona. 

Lideri Rusije, Ukrajine i proruskih aktivista na istoku Ukrajine treba da se sastanu u beloruskoj prestonici Minsku u okviru nove runde pregovora Kontakt grupe za pronalaženje trajnog rešenja za krizu u Ukrajini.

Zvanični Kijev i proruske snage postigli su dogovor o primirju 5. septembra, kao deo plana u 12 tačaka za rešavanje petomesečnog oružanog sukoba.

Primirje se, u velikoj meri, održava iako su registrovani sporadični incidenti u istočnom delu Ukrajine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zatvorenici čiste Donjeck, sukobi kod aerodroma

Izvor: RTS, 19.Sep.2014

Vlasti Donjecka, koji je pod kontrolom proruskih aktivista, organizovali su čišćenje grada nakon višemesečnog granatiranja. Sukobi oko aerodroma ne prestaju. U Minsku počeli novi pregovori predstavnika Kijeva i proruskih aktivista o rešenju krize...Na ulicama Donjecka je mirno, jer su proruski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.