Oglasio se i Janša o non pejperu

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 18:37

Oglasio se i Janša o "non pejperu"

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, koji ga je obavestio da ne postoji "non pejper".

Kako navodi, ne postoji "non pejper" koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Janša, koji je, kako je saopštilo Predsedništvo BiH, inicirao telefonski razgovor, kazao je da Slovenija podržava suverenitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Džaferović je rekao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podelama Bosne i Hercegovine, te dodao da je jedini put za BiH njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Kako je preneo portal Kliks, razgovarano je o predsedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebalo da bude ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Priča o slovenačkom "non pejperu", podseća portal, koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regionu poslednjih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.