I ministar Đorđević za plan da Srbija dobije Dan ratnika

Izvor: B92, 25.Okt.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ministar Đorđević za plan da Srbija dobije Dan ratnika

Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević podržao je incijativu Ministarstva odbrane da Srbija ubuduće obeležava i Dan ratnika.

On je rekao i da je to ministarstvo dobilo inicijativu ministra odbrane Aleksandra Vulina da se 4.decembar obeležava kao Dan ratnika. Đorđević je rekao novinarima i da se tim bavi radna grupa u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i da će se ona izjasniti o datumu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mislim da je potreba da postoji Dan ratnika", rekao je on dodavši da će, kada radna grupa završi rad, javnost o njenim predlozima biti blagovremeno obaveštena.

Đorđević je rekao i ministarstvo na čijem je čelu svakodnevno vodi brigu o svim veteranima. "Ima onih koji žive dobro a ima onih koji žive loše a poruka ministarstva je da neće ostati po strani već će gledati kako da im pomogne", rekao je on.

Đorđević je učestvovao na konferenciji "Bezbednost i zdravlje na radu u dualnom obrazovanju".

Ministarstvo odbrane je nedavno podnelo inicijativu da se 4. decembar proglasi za Dan ratnika. Ovim gestom država bi na najvišem nivou izrazila zahvalnost svima koji su pod njenom zastavom nosili oružje od oslobodilačkih ratova u 19. veku, pa do odbrane zemlje 1999. godine.

Suštinu ove ideje čini odavanje počasti običnim ljudima stradalim za otadžbinu, ali i jačanje kulture sećanja na ratove iz skorije prošlosti.

Iza te inicijative stoji ministar Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija ne sme da zaboravi heroje koji su je branili u najtežim danima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đorđević: Potreban Dan ratnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević podržao je danas incijativu Ministarstva odbrane da Srbija ubuduće obeležava i Dan ratnika...On je rekao i da je to ministarstvo dobilo inicijativu ministra odbrane Aleksandra Vulina da se 4.decembar obeležava kao Dan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.