Hrvatski diplomata proteran iz naše zemlje zbog špijunaže?! Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023, 01:57

Hrvatski diplomata proteran iz naše zemlje zbog špijunaže?! Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Prvi sekretar u Ambasadi Republike Srbije Hrvoje Šnajder proteran je zbog špijunaže, nezvanično je potvrđeno "Novostima".

Kako pišu Večernje Novosti, u pitanju je dokumentovana špijunaža i vrbovanje za rad za hrvatsku službu. To znači da su prikupljeni dokazi da je Šnajder prekršio Bečku konvenciju koja reguliše diplomatsko konzularne odnose i usled toga je proglašen personom non grata.

Ranije večeras je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštilo da je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.

'Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠPIJUN! SRBIJA PROTERALA HRVATSKOG DIPLOMATU: Pravio mrežu agenata, VRBOVAO NAŠE DRŽAVLJANE za špijunažu! Hrvati uzvratili

Izvor: Kurir, 22.Nov.2023

Hrvoje Šnajder, prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske, prema čvrstim dokazima koje su prikupili naši bezbednosni organi, prekršio Bečku konvenciju time što je organizovao da naši ljudi rade za hrvatsku tajnu službu, saznaje Kurir

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.