Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Avg.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Zbog ebole 18 osoba pod nadzorom

Osamnaest osoba, koje su u Hrvatsku doputovale iz Afrike, pod pojačanim su zdravstvenim nadzorom zbog prevencije ebole, doznaje se u Ministarstvu zdravlja.  Ni jedna od osoba koje su pod nadzorom nema simptome te bolesti, izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva Josip Jagić, koji nije precizirao o kakvom obliku zdravstvenog nadzora je riječ. Najavio je da bi s tim u vezi Ministarstvo zdravlja sutra trebalo objaviti priopćenje za javnost.

Ministarstvo je prošloga tjedna objavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da je rizik od zaraze virusom ebole hemoragijske groznice u Hrvatskoj iznimno nizak te da u Hrvatskoj nije zabilježen nijedan slučaj zaraze tom bolešću.

No pojačani nadzor provodi se u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Europske komisije još od druge polovice travnja zbog izbijanja ebole hemoragijske groznice u Sierri Leone, Liberiji, Maliju, Gvineji i Nigeriji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hrvatska: Osamnaest osoba pristiglih iz Afrike u karanteni

Izvor: Cafe.ba, 19.Avg.2014

Osobe doputovale iz Afrike rutinski će biti zadržane tri tjedna u karanteni zbog mogućnosti širenja ebole..ZAGREB (AA) - Osamnaest osoba koje su doputovale s afričkog područja stavljeno je pod pojačani zdravstveni nadzor, s tim da nijedna od osoba nema simptome bolesti, javio je dopisnik Anadolu...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.