Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj preminulih od ebole

Nigerijsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je danas 12 slučajeva ebole, što je povećanje u odnosu na deset prijavljenih tokom vikenda.

U saopštenju se navodi da je pod nadzorom 189 osoba u Lagosu i još šest u gradu Enugu na jugoistoku Nigerije. Broj smrtnih slučajeva od ebole i dalje je četiri.

Od pojave ebole u martu ove godine, preminulo je više od 1.000 osoba u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

U saopštenju se dodaje da u toku procedura odobrenja eksperimentalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << lekova za ebolu, mada je jedan "nano silver", odbijen jer ne ispunjava određene zahteve.

Borbu protiv ebole u Nigeriji dodatno komplikuje štrajk ljekara.

Nigerijsko Ministarstvo zdravlja otpustilo je krajem prošle sedmice 16.000 lekara nakon što su odbili da okončaju obustavu rada zbog epidemije ebole.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raste broj žrtava ebole

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2014

Nigerijsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je u ponedeljak 12 slučajeva ebole, što je povećanje u odnosu na 10 prijavljenih tokom vikenda...Štrajk lekara dodatno komplikuje tešku situaciju u Nigeriji (Foto: Arhiva).. ..U saopštenju se navodi da je pod nadzorom 189 osoba u Lagosu i još šest...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.