Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 12:55

Hoti: U četvrtak nastavak dijaloga, Prištinu predstavlja koordinator

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da će Priština u dijalogu sa Beogradom četvrtak u Briselu biti predstavljena preko koordinatora kog će da imenuje vrlo brzo i čiji će zadatak biti da se bavi konačnim sporazumom.
Avdulah Hoti navodi da je dijalog počeo nakon 20 meseci.

"Dijalog je počeo nakon više od 20 meseci blokade. Razjasnili smo platformu, komunicirali smo je sa javnošću. Naši međunarodni partneri dobro razumeju ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proces. Normalizacija odnosa treba da bude derivat međusobnog priznavanja", rekao je Hoti medijima u Prištini nakon susreta sa predsednikom Demokratske partije iz Albanije Ljuljzimom Bašom.
Ponovio je da "ne postoji tehnički dijalog, već samo dijalog za normalizaciju odnosa".
"Dijalog je samo politički radi međusobnog priznavanja", rekao je Hoti.
Tači: Nema tehničkog dijaloga Kosovski predsednik Hašim Tači pridružio se Hotiju u oceni da ne bi trebalo da bude tehničkog dijaloga sa Beogradom, "već dijaloga koji se završava obostranim priznanjem".
"To bi trebalo zaključiti ne u tehničkom aspektu, već uz obostrano priznavanje što je pre moguće", rekao je Tači nakon susreta sa Ljuljzimom Bašom.

"Važno je nastaviti sa što širim konsenzusom o konkretnim koracima i dijalogu. Za nas je od presudne važnosti koordinacija između političkog spektra, opredeljenost ka jedinstvu, institucijama, političkin partijama. Međunarodna činjenica takođe mora da uskladi u bliskoj saradnji Vašingtona i Brisela", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti: U četvrtak u Brisel ide nacionalni koordinator radi pripreme konačnog sporazuma

Izvor: Beta, 20.Jul.2020

Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je da će se na sastanku delegacija Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu razgovarati o izradi "konačnog sporazuma izmedju dve zemlje". Navodeći da će na tom sastanku Prištinu predstavljati "nacionalni koordinator", Hoti je rekao da više nema tehničkog...

Nastavak na Beta...

Šta se događa sa dijalogom Beograda i Prištine: Nastavak na ekspertskom nivou ove nedelje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti saglasili su se prošle sedmice o nastavku dijaloga u Briselu na ekspertskom nivou...Portparolka EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Nabila Masrali izjavila je danas da su se predsednik Srbije Aleksandar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.