Hapšenje u Prokuplju: Zarada na sirotinji

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje u Prokuplju: Zarada na sirotinji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su Z. K. (1975) i M. K. (1981), oboje iz Prokuplja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zelenaštvo.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Z. K. je "žrtve“ uglavnom birao iz socijalnih grupa sa garantovanim primanjem u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dečjeg dodatka, materijalne pomoći i slično, kojima je davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne "kamate", navodi MUP Srbije.

Prilikom davanja pozajmica, kao garanciju je od oštećenih zahtevao da mu predaju na uvid neko od rešenja za određena primanja, da mu potpišu blanko "naloge za isplatu iz pošte" i da mu predaju svoju ličnu kartu.

Prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Z. K. je s tim dokumentima preko svoje supruge M. K, koja je šalterski radnik pošte u Prokuplju podizao novac sa računa tih osoba i zadržavao za sebe kao ratu za pozajmljeni novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a.
Pogledaj vesti o: Isplata dečijih dodataka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnica Pošte i njen suprug uhapšeni zbog zelenašenja

Izvor: JužneVesti.com, 17.Sep.2018

Zbog sumnje da je pozajmljivao novac uz ugovaranje nesrazmerne kamate ljudima koji primaju socijalnu pomoć, a kao garanciju uzimao blanko potpisane naloge za isplatu iz pošte, prokupačka policija je podnela krivične prijave protiv 43-godišnjeg muškarca, kao i protiv njegove 37-godišnje supruge,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.