HR: Pritvor za osumnjičenu za podmetanje požara

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Pritvor za osumnjičenu za podmetanje požara

Šibenik -- Tužilaštvo u Šibeniku zatražilo je jednomesečni pritvor za 51-godišnju ženu osumnjičenu za podmetanje sedam požara kod Dubrave kraj Šibenika.

Kako navode, mogla bi da ponovi to delo.

Nakon ispitivanja osumnjičene hrvatske državljanke, tužilaštvo u Šibeniku saopštilo je da je ona u sedam navrata od 18. do 23. jula 2017. u Dubravi kod Šibenika podmetala požare na otvorenom prostoru.

Požare je podmetnula u borovoj šumi i na smetlištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u blizini više porodičnih kuća, na parceli suseda na kojoj je bilo sedam plovila ukupne vrednosti oko 500.000 kuna i u štali jednog od suseda.

Prema navodima tužilaštva, žena je u naselju u kojem živi požare izazivala zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem paleći krpe i peškire natopljene lož uljem, stari papir, suvu travu i nisko rastinje, a požari su ugašeni zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, policije i suseda, dodaje Hina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.