HAOS na Građevinskom fakultetu u Beogradu: Uhapšeno više osoba, proneverili NEKOLIKO MILIONA dinara?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS na Građevinskom fakultetu u Beogradu: Uhapšeno više osoba, proneverili NEKOLIKO MILIONA dinara?!

Opsežna istraga je trajala nekoliko dana

Tokom sedmodnevne istrage za vreme koje su inspektori pročešljavali sve papire na Građevinskom fakultetu u Beogradu, došlo je do masovnog hapšenja zaposlenih u studentskoj službi.

Fakultet je navodno oštećen za milione dinara, a otkrivene su razne malverzacije.

- Poenta je bila u tome da se ne plaća puna školarina, nego pola, što je realno odgovaralo i velikom broju studenata. Naime, student koji nije na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budžetu, plati glavnom čoveku studentske službe  pola školarine, što se nigde ne proknjiži, a on ga jednostavno upiše na budžet. Takođe, postojala je varijanta za potpise, za sve živo što može da se plati - priča izvor blizak Građevinskom fakultetu.

- Pre godinu dana je postavljena nova prodekanka za nastavu dr Nataša Praščević, čiji je otac takođe decenijama doktor nauka pri Građevinskom fakultetu, dakle, osvedočeni akademik. Ona je principijelna 300 posto i shvatila je da se nešto mulja. Kada je postala sumnjičava, gledajući papire primetila je da neki studenti npr. imaju položenu matematiku, a da nisu stekli ni uslov za izlazak na ispit (popularni potpis, prim.aut.). Onda je zatvorila službu na sedam dana, tamo negde u decembru, došla je policija, istraživali su se papiri, i otkrivene su ogromne malverzacije.

Nekolicina ljudi iz studentske službe privedena je u policiju, ali su kasnije svi pušteni.

- Niko ne zna tačnu cifru za koju je zakinut zvanični budžet fakulteta i Univerziteta, ali licitira se brojkama od 500.000 do preko 5.000.000 dinara - tvrdi izvor.

Inače, posle ponovnog otvaranja studentske službe, svi koji su do tada radili u njoj, vratili su se na radna mesta, dakle, otkaza nije bilo.

Takođe. studenti za koje je otkriveno da su na taj način sarađivali sa studentskom službom, a završili su fakultet, navodno će ostati bez diplome, jer u stvari nikada nisu položili matematiku, jedan od najtežih ispita.

Sa fakulteta se za sada nisu oglašavali ovim povodom, te ostaje da se čuje i njihova strana priče.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.