Gvatemala zadržala na aerodromu člana komisije UN koja istražuje korupciju

Izvor: Beta, 06.Jan.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvatemala zadržala na aerodromu člana komisije UN koja istražuje korupciju

Vlasti Gvatemale zadržale su danas na aerodromu člana komisije UN koja istražuje slučajeve navodne korupcije, ne dozvolivši mu ulazak u zemlju usled eskalacije tenzija izmedju vlade i komisije.Član Medjunarodne komisije protiv nekažnjivosti u Gvatemali (CICIG), Kolumbijac Jilen Osorio zadržan je po dolasku na aerodrom u glavnom gradu Gvatemali u subotu posle podne, prenosi Asošiejted pres.Vlada Gvatemale odlučila se na taj potez uprkos sudskoj presudi da mora da odobri vize i dozvoli ulazak u zemlju članovima CICIG-a, čijim su istragama obuhvaćeni najviši zvaničnici, uključujući predsednika zemlje Džimija Moralesa i njegovog brata. Oni negiraju optužbe za korupciju.Osorio vodi istragu navodne korupcije kojom je, izmedju ostalih, obuhvaćen potpredsednik parlamenta.CICIG je stvorena 2006. godine kada su UN i Gvatemala potpisali sporazum o formiranju tog nezavisnog tela koje treba da pruža podršku javnom tužilaštvu i policiji u istrazi osetljivih predmeta. Zahvaljujući njenom radu, pod istragom za korupciju našlo se više od 600 ljudi u Gvatemali.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Član komisije UN koja istražuje korupciju u Gvatemali zadržan na aerodromu po dolasku u zemlju

Izvor: Radio 021, 06.Jan.2019

Vlasti Gvatemale zadržale su danas na aerodromu člana komisije UN koja istražuje slučajeve navodne korupcije, ne dozvolivši mu ulazak u zemlju usled eskalacije tenzija između vlade i komisije...Član Međunarodne komisije protiv nekažnjivosti u Gvatemali (CICIG), Kolumbijac Jilen Osorio zadržan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.