Grenel pozvao Bajdena da osudi Kurtijevu izjavu o ujedinjenju Kosova i Albanije

Izvor: Beta, 04.Mar.2021, 22:41

Grenel pozvao Bajdena da osudi Kurtijevu izjavu o ujedinjenju Kosova i Albanije

Bivši specijalni izaslanik šefa američke države za pregovore Kosova i Srbije, Ričard Grenel, pozvao je danas novog predsednika SAD, Džozefa Bajdena, i njegovu administraciju da osude izjavu pobednika kosovskih parlamentarnih izbora Aljbina Kurtija da bi glasao za ujedinjenje Kosova i Albanije.Grenel, izaslanik bivšeg predsednika Donalda Trampa, preneo je na Tviteru vest da bi Kurti glasao za ujedinjenje Kosova i Albanije, objavljenu na portalu Juronjuz (Euronews) 16. februara, dva dana posle izbora na Kosovu, i upitao "zašto Aljbin Kurti govori o urušavanju sopstvene države".Grenel je u "tvitu" označio (tagovao) predsednika SAD Bajdena, portparola Stejt departmenta Neda Prajsa, Bajdenovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena i Ambasadu SAD u Prištini.Grenel je objavio i "tvit" u kojem je kritikovao Kurtija, lidera pokreta Samoopredeljenje."Medjunarodna zajednica je previše pomagala Kosovu da bi Aljbin Kurti doveo do njegovog nestanka. Narod Kosova zaslužuje slobodu i prosperitet. Zašto bi lider želeo nestanak Kosova?", pitao je Grenel.Grenel je i juče na Tviteru kritikovao Kurtija, tvrdeći da je "uvek bio antiamerički nastrojen" i da je njegova retorika protiv Izraela "opasna za američkog saveznika".Kurti čija je lista osvojila gotovo 50 odsto glasova na izborima u februaru, izjavio je 16. februara za Juronjuz da bi na eventualnom referendumu glasao za ujedinjenje Kosova ...
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grenel pozvao Bajdena da osudi Kurtijevu izjavu o ujedinjenju Kosova i Albanije

Izvor: Danas, 04.Mar.2021

Bivši specijalni izaslanik šefa američke države za pregovore Kosova i Srbije, Ričard Grenel, pozvao je danas novog predsednika SAD, Džozefa Bajdena, i njegovu administraciju da osude izjavu pobednika kosovskih parlamentarnih izbora Aljbina Kurtija da bi glasao za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.