Gradske pijace: Korpe s voćem na dar zaljubljenima

Izvor: Blic, 14.Feb.2013, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske pijace: Korpe s voćem na dar zaljubljenima

Povodom praznika Svetog Trifuna, zaštitnika vinara i vinogradara, bračne ljubavi i vernosti, "Gradske pijace" organizovale su akciju deljenja korpi voća za mlade i zaljubljene parove koji su danas posetili pijacu "Mirijevo".

- Odlučili smo da na današnji praznik obradujemo parove koji su došli u kupovinu na pijacu "Mirijevo" svežim voćem pravih poljoprivrednih proizvođača - rekao je Predrag Veinović, direktor JKP "Gradske pijace".

On je dodao da je sve lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i lepše kada se obavlja u dvoje. Korpe voća delio je glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Praznik Sveti Trifun u narodu se slavi kao zaštitnik mnogih esnafa, ali je ovaj datum širom sveta mnogo poznatiji kao Dan zaljubljenih.

Katolički praznik Sveti Valentin postao je svojevrsni Međunarodni dan ljubavi, koji se poslednjih godina i kod nas intenzivno slavi.

Povezane vesti: Dan zaljubljenih na "crnoj listi" u nekim zemljama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.