Glas javnosti odgovorio Đukanoviću: Vaša bujna mašta vidi svašta

Izvor: B92, 24.Avg.2020, 17:30

Glas javnosti odgovorio Đukanoviću: Vaša bujna mašta vidi svašta

Glas javnosti odgovorio je crnogorskom predsedniku na tvrdnje da je lansirna rampa Beograda za anticrnogorske interese.

U saopštenju Glasa javnosti navodi se da se list obraća Milu Đukanoviću jer, kako je navedeno, obraćajući se njemu: "Vaša bujna mašta vidi svašta".

Traže od Đukanovića objašnjenje "šta je bio razlog da 90-tih godina pošaljete Vaše izaslanike sa službenim legitimacijama državne bezbednosti Crne Gore da u Vaše ime, i za Vaš račun, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako su tada izjavili, iznude, prinude i reketiraju Radisava Rodića, pokretača i osnivača Glasa javnosti'".

List pita Đukanovića šta je bio razlog da njegovi izaslanici sa službenom legitimacijom državne bezbednosti Crne Gore, u dvorištu firme u vlasništvu Rodića napadaju i stavljaju pištolj prislonjen na čelo Rodiću radi prinude i iznude.

"Šta je bio razlog da Vaši izaslanici sa službenom legitimacijom državne bezbednosti Crne Gore posle desetak dana stavljaju Radisavu Rodiću pištolj u usta radi prinude i iznude, a govoreći da je sve to u Vaše ime i za Vaš račun?", pita Glas javnosti.

Navode kroz pitanje šta je razlog tome da su njegovi izaslanici sa istim obeležjima u liku tadašnjeg dekana Pravnog fakulteta u Podgorici i njegovog brata, za velike pare pokušaju da reketiraju Rodića.

Dalje, Đukanović je upitan šta su razlozi:

- da izaslanici u ranu zoru pucaju kroz prozor sobe na kući "gde je tog momenta spavalo četvoro dece i pukom srećom zrno revolvera Kolt kalibra 45 nije pogodilo nijedno dete".

- da Đukanovićev čovek od velikog poverenja, prema "pouzdanim informacijama", organizuje i učestvuje u podmetanju bombe pod automobil Rodića.

List optužuje Đukanovića da redakciji šalje emisare koji prvo pod pretnjom i nuđenjem kojekakvih finansijskih pogodnosti, sugerišu da prestane da objektivno izveštava o njemu i njegovim prijateljima iz kriminogene sredine.

Glas javnosti napominje da o svemu navedenom postoji dokumentacija u nadležnim organima.

Glas javnosti ističe da ne ulepšavaju stvarnost, kako navode "vrlo ružne stvarnosti potlačene, pokradene i ekonomski devastirane Crne Gore".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.