Generalni štrajk u Tripoliju povodom nasilja u petak

Izvor: Blic, 17.Nov.2013, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni štrajk u Tripoliju povodom nasilja u petak

Stanovnici libijske prestonice su stupili u generalni štrajk povodom pogibije 43 sugrađana, ubijenih u petak od strane pripadnika milicije Misrata, protiv koje su protestovali tražeći njeno raspuštanje.

Ulice Tripolija danas su puste, a velika većina radnji i škola su zatvoreni. Rade pekare, apoteke i benzinske pumpe, izveštava AP.

Po rečima Al-Sadata al-Badrija, predsednika gradskog veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tripolija, štrajk će trajati tri dana.

Naoružani građani su postavili kontrolne punktove širom Tripolija kako bi svoje kvartove zaštitili od eventualnih novih nasilja.

Od svrgavanja bivšeg libijskog predsednika Gadafija 2011. godine, na stotine milicija prkosi državnim vlastima, ponekad pribegavajući nasilju i terorisanju građana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Generalni štrajk u Tripoliju zbog nasilja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2013

Stanovnici libijske prestonice su stupili u generalni štrajk povodom pogibije 43 sugrađana, ubijenih u petak od strane pripadnika milicije Misrata, protiv koje su protestovali tražeći njeno raspuštanje.   Ulice Tripolija u nedelju su puste, a velika većina radnji i škola su zatvoreni. Rade...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.