G7 za bilateralne dogovore o ublažavanju dugova najsiromašnim zemljama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 17:11

G7 za bilateralne dogovore o ublažavanju dugova najsiromašnim zemljama

Ministri finansija Grupe sedam globalno najrazvijenijih ekonomija saopštili su danas da se zalažu za sprovođenje bilateralnih sporazuma o ublažavanju duga najsiromašnijim zemljama sveta do kraja ove godine, a moguće i duže.

U zajedničkom saopštenju, ministri finansija G7 su pozvali i na ulaganje većih napora za osnaživanje postupka objavljivanja podataka o javnom dugu i apelovali na poverioce da odgovorno donose odluke o kreditiranju u skladu sa smernicama o održivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duga, prenosi Rojters.

Ministri su takođe naveli da poverioci treba u celosti da objavljuju uslove pod kojima odobravaju zaduženje vladama i da ograniče upotrebu klauzule o poverljivosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

G7 obustavlja naplatu duga najsiromašnijih zemalja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2020

Ministri finansija Grupe sedam (G7) najrazvijenih zemalja sveta obavezali su se danas da će obustaviti naplatu dugova najsiromašnijh zemalja bar do kraja ove godine, u skladu sa ranijim stavom G20..."Obavezujemo se da ćemo sprovesti inicijativu za obustavljanje servisiranja dugova koju su odobrili...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.