Fajzer: Zahtev evropskoj agenciji za lekove za odobrenje vakcine za 12 do 15 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021, 14:34

Fajzer: Zahtev evropskoj agenciji za lekove za odobrenje vakcine za 12 do 15 godina

Fajzer i Biontek potvrdili su danas da su Evropskoj agenciji za lekove (EMA) podneli zahtev za proširenje primene njihove vakcine protiv koronavirusa na decu starosti od 12 do 15 godina.

Kompanije su ranije ovog meseca podnele sličan zahtev regulatornom zdravstvenom telu u SAD za svoju vakcinu, koja je već odobrena za upotrebu kod ljudi starijih od 16 godina i u Americi i u Evropskoj uniji, prenosi Rojters.

Njihov zahtev se zasniva na pozitivnim rezultatima iz kliničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studije u kasnoj fazi koja je obuhvatila 2.260 učesnika starosti od 12 do 15 godina, saopštile su kompanije.

Direktorka američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valenski izjavila je ranije ovog meseca da očekuje da će Fajzerova vakcina biti odobrena za decu od 12 do 15 godina do sredine maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FAJZER ĆE PRIMATI DECA OD 12 DO 15 GODINA: Danas zvanično podnesen zahtev Evropskoj agenciji za lekove

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021

Fajzer podneo zatev Evropskoj agenciji za lekove za odobrenje svoje vakcine za decu od 12 do 15 godina..Fajzer i Biontek potvrdili su danas da su Evropskoj agenciji za lekove (EMA) podneli zahtev za proširenje primene njihove vakcine protiv koronavirusa na decu starosti od 12 do 15 godina...Kompanije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.