EPS potpisao ugovor o snabdevanju strujom NIS-a

Izvor: Blic, 31.Dec.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS potpisao ugovor o snabdevanju strujom NIS-a

Elektroprivreda Srbije sklopila je danas ugovor sa Naftnom industrijom Srbije o snabdevanju strujom Rafinerije Pančevo u 2013. godini, vredan 13 miliona evra.

EPS je, osim toga, do sada potpisao još dva ugovora za snabdevanje kupaca na visokom naponu, i to sa JKP "Beogradske elektrane“ i Rudnikom "Kovin“, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Posle novogodišnjih praznika EPS će nastaviti da potpisuje ugovore o snabdevanju strujom u 2013. svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrošača na visokom naponu koji budu želeli da im EPS i ubuduće ostane snabdevač, navodi se u saopštenju.

Veliki industrijski potrošači će, prema novom zakonu o energetici od 1. januara 2013. morati da kupuju struju na slobodnom tržištu, jer za 27 takvih potrošača počinje da važi liberalizacija tržišta električne energije.

Povezane vesti: EPS očekuje stabilnu elektroenergetsku situaciju u Srbiji
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.