EK dostavila 629 dodatnih pitanja

Izvor: B92, 29.Mar.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK dostavila 629 dodatnih pitanja

Beograd -- Evropska komisija dostavila Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije ukupno 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK.

Odgovori na ta pitanja biće prosleđeni pre uskršnjih praznika, saopštila je vladina Kancelarija.

U saopštenju se navodi da je EK u petak, 25. marta dostavljanjem pitanja iz oblasti političkog i ekonomskog kriterijuma, pravosuđa i osnovnih prava, pravde, slobode i bezbednosti i zajedničke spoljne i bezbednosne politike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostavila poslednji set dodatnih pitanja.

"Ukupan broj dodatnih pitanja iznosi 629. U najvećem broju, ona se odnose na pojašnjenje već dostavljenih informacija razvrstanih po pregovarčkim poglavljima, ali postoji i određeni broj suštinski novih pitanja", navodi se iz vladine Kancelarije.

Predstavnici Vlade Srbije odgovore na Upitnik EK predali su 31. januara 2011.

Podsetimo, Upitnik EK predstavlja zvanični instrument kojim EU procenjuje spremnost države da započne proces pristupanja. Na osnovu dobijenih odgovora iz Srbije, kao i procene ekspertskih misija, ali i rezultata tekućih reformi, EK izrađuje Mišljenje o tome da li je zemlja spremna za status kandidata, kao i koliko je spremna za pregovore o ulasku u članstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovori na 629 dodatnih pitanja pre Uskrsa

Izvor: EMportal, 29.Mar.2011

Evropska komisija dostavila Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK, a odgovori na ta pitanja biće prosleđeni pre uskršnjih praznika, saopštila je Kancelarija.

Nastavak na EMportal...

Evropska komisija dostavila dodatnih 629 pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011

BEOGRAD -..Evropska komisija (EK) dostavila je Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije ukupno 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK, a odgovori na ta pitanja biće prosleđeni pre uskršnjih praznika, saopštila je danas vladina Kancelarija...U saopštenju se navodi da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EK dostavila Srbiji 629 dodatnih pitanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2011

Evropska komisija dostavila Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije ukupno 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK. Odgovori na ta pitanja biće proslijeđeni pre uskršnjih praznika, saopštila je vladina Kancelarija. U saopštenju se navodi da je EK u petak, 25. marta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Evropska komisija dostavila Srbiji poslednja dodatna pitanja

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije saopštila je danas da joj je Evropska komisija dostavila poslednji set od 629 dodatnih pitanja ..Dodatna pitanja su iz oblasti političkog i ekonomskog kriterijuma, pravosuđa i osnovnih prava, pravde, slobode i bezbednosti i zajedničke spoljne i bezbednosne...

Nastavak na Studio B...

EK dostavila poslednji set pitanja

Izvor: Glas javnosti, 30.Mar.2011, 07:04

BEOGRAD -  Evropska komisija dostavila je Vladi Srbije poslednji set od 629 dodatnih pitanja koja se najvećim delom odnose na pojašnjenja već dostavljenih informacija na Upitnik EK...Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije navodi da su dodatna pitanja iz oblasti političkog i ekonomskog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.