EK dostavila 629 dodatnih pitanja

Evropska komisija dostavila Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije ukupno 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK.

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2011.

12:22

Default images

Odgovori na ta pitanja biće prosleđeni pre uskršnjih praznika, saopštila je vladina Kancelarija.

U saopštenju se navodi da je EK u petak, 25. marta dostavljanjem pitanja iz oblasti političkog i ekonomskog kriterijuma, pravosuđa i osnovnih prava, pravde, slobode i bezbednosti i zajedničke spoljne i bezbednosne politike dostavila poslednji set dodatnih pitanja.

"Ukupan broj dodatnih pitanja iznosi 629. U najvećem broju, ona se odnose na pojašnjenje već dostavljenih informacija razvrstanih po pregovaračkim poglavljima, ali postoji i određeni broj suštinski novih pitanja", navodi se iz vladine Kancelarije.

Predstavnici Vlade Srbije su odgovore na Upitnik EK predali 31. januara 2011.

Podsetimo, Upitnik EK predstavlja zvanični instrument kojim EU procenjuje spremnost države da započne proces pristupanja. Na osnovu dobijenih odgovora iz Srbije, kao i procene ekspertskih misija, ali i rezultata tekućih reformi, EK izrađuje Mišljenje o tome da li je zemlja spremna za status kandidata, kao i koliko je spremna za pregovore o ulasku u članstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: