Odgovori na 629 dodatnih pitanja pre Uskrsa

Izvor: S media, 29.Mar.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovori na 629 dodatnih pitanja pre Uskrsa

Evropska komisija dostavila je Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije ukupno 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK, a odgovori na ta pitanja biće prosledjeni pre uskršnjih praznika, saopštila je danas vladina Kancelarija.

U saopštenju se navodi da je EK u petak, 25. marta dostavljanjem pitanja iz oblasti političkog i ekonomskog kriterijuma, pravosudja i osnovnih prava, pravde, slobode i bezbednosti i zajedničke spoljne i bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << politike dostavila poslednji set dodatnih pitanja.

"Ukupan broj dodatnih pitanja iznosi 629. U najvećem broju, ona se odnose na pojašnjenje već dostavljenih informacija razvrstanih po pregovarčkim poglavljima, ali postoji i odredjeni broj suštinski novih pitanja", navela je Kancelarija.

Kako se navodi, odgovori na dodatna pitanja biće dostavljeni EK pre kraja treće nedelje aprila, odnosno do uskršnjih praznika.

Upitnik 31. januara u Briselu

Vlada o odgovorima na Upitnik EK - 27. januara

Ministarstvo odbrane popunilo Upitnik

Predstavnici Vlade Srbije odgovore na Upitnik EK predali su 31. januara 2011. godine.

Upitnik EK predstavlja zvanični instrument kojim EU procenjuje spremnost države da započne proces pristupanja.

Na osnovu dobijenih odgovora iz Srbije, kao i procene ekspertskih misija, ali i rezultata tekućih reformi, EK izradjuje Mišljenje (Avis) o tome da li je zemlja spremna za status kandidata, kao i koliko je spremna za pregovore o ulasku u članstvo.

Objavljivanje Mišljenja očekuje se 12. oktobra, a za sticanje statusa kandidata, potrebno je i da pozitivno mišljenje Komisije jednoglasno podrže države članice EU, navodi se u saopštenju.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.