Donji dom u Velikoj Britaniji usvojio zakon koji sprečava Bregzit bez sporazuma

Izvor: Beta, 04.Sep.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donji dom u Velikoj Britaniji usvojio zakon koji sprečava Bregzit bez sporazuma

Britanski zakonodavci u Donjem domu večeras su usvojili zakon koji ima za cilj da spreči Bregzit bez sporazuma.Zakon je usvojen sa 327 glasova za i i 299 protiv, javlja BBC.Zakon sada ide u Dom lordova gde će se verovatno suočiti sa širokom taktikom odlaganja, javlja BBC.Konzervativne aristokrate, koji nemaju većinu u gornjem domu, žele da spreče da predlog bude usvojen.Ako u tome budu imali uspeha, to bi moglo sprečiti donošenje zakona pre nego što što  stupi na snagu suspenzija parlamenta početkom sledeće nedelje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Džonson pozvao na glasanje u Velikoj Britaniji 15. oktobra

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2019

Britanski premijer Boris Džonson poručio je večeras u britanskom parlamentu da su potrebni novi izbori i pozvao na glasanje 15. oktobra. On je poslanicima, nakon usvajanja zakona koji ima za cilj da spreči Bregzit bez sporazuma, rekao da vlada ne može da funkcioniše kada parlament donosi zakone...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.