Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u Beogradu delegaciju Senata SAD informisao o stanju i položaju Srba u južnoj pokrajini i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.
Marko Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor vladine Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je naglasio da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od 15 tačaka.
Đurić je istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem.
"Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja", rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.
Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viša savetnica u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala je i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kozarev sa novim šefom Misije UNHCR u Prištini

Izvor: RTS, 09.Avg.2018

. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev sastao se u Beogradu sa novim šefom Misije UNHCR u Prištini Erolom Ardukom koga je upoznao sa problemima u pružanju podrške interno raseljenim, posebno u obezbeđivanju prava na povratak i u pronalaženju mehanizma za vraćanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.