Đurić sa američkim senatorima razgovarao o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 09.Avg.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić sa američkim senatorima razgovarao o Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa delegacijom Senata Sjedinjenih Američkih Država i informisao ih o stanju i položaju Srba i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopšteno iz kancelarije, Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i "perspektivama" dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od petnaest tačaka .

Direktor Kancelarije za KiM na sastanku je još jednom istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem.

"Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja", rekao je Đurić, a prenosi pres služba Kancelarije za KiM.

Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viši savetnik u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala je i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

Izvor: RTS, 09.Avg.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u Beogradu delegaciju Senata SAD informisao o stanju i položaju Srba u južnoj pokrajini i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. . Marko Đurić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.