Đurić: Upad na Gazivode da se slika Tači i zaplaše Srbi

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Upad na Gazivode da se slika Tači i zaplaše Srbi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Srbija obavestila sve međunarodne institucije o incidentu na Gazivodama, a da nema odgovora ni iz EU ni iz NATO na to. Srbija je upozorila i Prištinu i međunarodnu zajednicu da neće tolerisati bilo kakav oblik nasilja nad srpskim narodom, naveo je Đurić.

Đurić je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao da su specijalne jedinice s dugim cevima zauzele jezero Gazivode kako bi kosovski predsednik Hašim Tači mogao da ode tamo i slika se.

Specijalci ROSU zauzeli su veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode, a akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca, javljaju mediji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je direktoru policije Vladimiru Rebiću naložio da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

To su radili samo da bi (kosovski predsednik Hašim) Tači mogao da se slika, da se provoza čamcem po jezeru Gazivode, da bi to mogli da urade, oni su sklanjali sve ljude usput, upali su u Centar za ekologiju i sport gde su bez ikakvog razloga ljude uhapsili, sa ciljem da zastraše srpski narod na KiM, rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

"Albanske paravojne formacije nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova, i za to moraju da daju garancije NATO i svi drugi i to je predviđeno svim sporazumima", podsetio je direktor Kancelarije za KiM.

On je preneo da je Srbija obavestila sve međunarodne institucije o ovom incidentu, a da nema odgovora ni iz EU ni iz NATO na to.

Srbija je upozorila sve u Prištini i međunarodnu zajednicu da neće tolerisati bilo kakav oblik nasilja nad našim narodom, istakao je.

Đurić je preneo da je predsednik Vučić u razgovorima koje je obavio posle upada ROSU, upoznao ali i upozorio međunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 da štiti svoj narod.

"Podsetiću vas na reči predsednika Vučića da mi hoćemo mir i kompromis, ali da nećemo dozvoliti da neko vrši agresiju nad našim narodom", rekao je Đurić.

On je preneo da predsednik Vučić trenutno ima sastanak s načelnikom Generalštaba i sa drugim vojnim i bezbednosnim zvaničnicima, i da će državne institucije Srbije i vojno i policijsko rukovodstvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti u skladu sa Rezolucijom 1244.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Đurić: Upad na Gazivode da se slika Tači i zaplaše Srbi

Izvor: Danas, 29.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naređenje načelniku Generalštaba Vojske Srbije i ministru policije da preduzmu mere i radnje iz svojih nadležnosti i podignu najviši nivo borbene gotovosti u svojim jedinicama, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.