Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Priština dobila 100 odsto razgradnju institucija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas, povodom odluke čelnika srpskih opština sa severa Kosova da podnesu ostavke, da je Priština htela "100 odsto da namakne omču Srbima oko vrata a da je dobila 100 odsto razgradnju svojih institucija".

Đurić je za televiziju Prva rekao i da bi se "u normalnim okolnostima" verovatno obradovao zbog, kako je rekao, "eksplicitnije" osude koju su Vašington i Brisel uputili Prištini zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odluke da poveća takse na uvoz robe iz Srbije ali je i dodao da su za sada, "to samo reči".

"Danas smo došli u situaciju da je Srbima na Kosovu i Metohiji namaknuta omča oko vrata, tako da mogu biti zadovoljan kada te diskriminatorske mere budu ukinute", kazao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Po njegovim rečima, Srbi na Kosovu i Metohiji danas su jedinstveniji "nego ikada" i govore "jednim glasom koji kaže da ne prihvatamo diskriminaciju i krešnje ljudskih prava".

"Raspao se ceo plan Prištine da na Srbe prebace odgovornost na ubistvo Olivera Ivanovića pa im je ostalo samo da mobilišu Srbe koji rade direktno za Hašima Tačija poput Slaviše Petkovića", kazao je Đurić.

Komentarišući obeležavanje Dana albanske zastave na Kosovu i Metohiji, Đurić je kazao da iza toga stoji ideologija Velike Albanije iz 1941. godine.

"Slave dan susedne države a tvrde da su nezavisni. Iza toga stoji ideologija Velike Albanije iz 1941. godine kada je okupirano Kosovo i Metohija. To isto danas rade (Edi) Rama, (Hašim) Tači, (Ramuš) Haradinaj, u njihovoj ideologiji nema nikakve razlike", kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.