Đurić: Pomilovanje ubica pokazuje gubitak vrednosnog kompasa kosovskih političara

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2017, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Pomilovanje ubica pokazuje gubitak vrednosnog kompasa kosovskih političara

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kritikovao je večeras odluku kosovskog predsednika Hašima Tačija da pomiluje tri osobe osuđene za ubistvo više članova porodice Hajra kod Glogovca 2001. godine i ocenio da je to pokazatelj potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa dela albanskih političkih struktura na Kosovu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Đurić je u saopštenju ocenio da je Tači, nakon orkestrirane akcije političkog opstruiranja rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, nastavio da podilazi zločincima i kriminalno-terorističkim strukturama, pokazavši u čijim je rukama zapravo moć odlučivanja na Kosovu i Metohiji.

"Vrhunac je licemerja to što je Tači, poznat i pod konspirativnim terorističkim nadimkom 'Zmija', samo dan nakon što je pomilovao zlikovce odgovorne za smrt jedne porodice, otišao da položi cveće na spomen-obeležju nestalim licima, i time je samo demonstrirao izopačenost svog moralnog sistema", naveo je Đurić u saopštenju.

Đurić je naveo da će Srbija nastaviti da insistira na rasvetljavanju i kažnjavanju zločina pripadnika terorističke OVK, ne praveći među žrtvama razliku po nacionalnosti.

Kako su ranije javili prištinski mediji, Tači je potpisao ukaz o pomilovanju tri osobe osuđene na 30 godina zatvora zbog toga što su ubili više članova porodice Hajra pre 16 godina, među kojima su bile i dve devojčice od tri i devet godina.

Njih su ubili iz automatskog oružja u automobilu zbog toga što je jedan član njihove porodice bio pripadnik MUP-a Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.