Đurić: Tači podilazi kriminalno-terorističkim strukturama

Izvor: RTS, 30.Dec.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Tači podilazi kriminalno-terorističkim strukturama

Direktor Kacelarije za KiM Marko Đurić oštro je reagovao na odluku kosovskog predsednika Hašima Tačija da pomiluje ubice petočlane porodice Hajra kod Glogovca 2001. godine.
"Odluka Hašima Tačija da pomiluje zločince koji su hladnokrvno ubili čitavu porodicu, uključujući trogodišnju i devetogodišnju devojčicu, zbog toga što je jedan od članova porodice bio u regularnim policijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << formacijama svoje države, pokazatelj je potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa dela albanskih političkih struktura na Kosovu i Metohiji", ocenio je Marko Đurić.

Đurić je, ističući da je nakon orkestrirane akcije političkog opstruiranja rada Specijalnog suda za zločine OVK, ocenio da je Tači nastavio da podilazi zločincima i kriminalno-terorističkim strukturama, pokazavši u čijim je rukama zapravo moć odlučivanja na Kosovu i Metohiji.
"Vrhunac je licemerja to što je Tači, poznat i pod konspirativnim terorističkim nadimkom Zmija, samo dan nakon što je pomilovao zlikovce odgovorne za smrt jedne porodice, otišao da položi cveće na spomen-obeležje nestalim licima, i time je samo demonstrirao izopačenost svog moralnog sistema", naveo je Đurić.
Đurić je poručio da će Srbija nastaviti da insistira na rasvetljavanju i kažnjavanju zločina pripadnika terorističke OVK, ne praveći među žrtvama razliku po nacionalnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Pomilovanje ubica pokazuje gubitak vrednosnog kompasa kosovskih političara

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kritikovao je večeras odluku kosovskog predsednika Hašima Tačija da pomiluje tri osobe osuđene za ubistvo više članova porodice Hajra kod Glogovca 2001. godine i ocenio da je to pokazatelj potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.